Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

5 Eylül 2011 Pazartesi

Behzat Ç. için geri sayım

“Behzat Ç.”, geçtiğimiz sezon önce Ankara’yı ardından da tüm Türkiye’yi ekran başına topladı. Ankaralıların, bu polisiye öykü ile geliştirdikleri ilişki türü, diğer kentlerde yaşayanlardan daha farklıydı. Her bölümde gündelik yaşam alanlarının içine yerleştirilmiş cinayetleri heyecanla izlediler ve kendi sokaklarını, caddelerini, barlarını, alışkanlıklarını televizyon ekranından takip ettiler. Ankaralılar, farklı kentlerdeki dizi müdavimlerinden gelen “Ankara ne kadar güzel bir kent” yorumlarıyla da gururlandılar. Şimdi ise 28 Ekim’de gösterime girecek “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm” filmi için geri sayıyorlar.

Efsane final
38 bölümlük ilk sezon sonlanırken izleyicileri soluksuz bırakan Behzat Ç. finali ekranlara geldi. Final bölümü için, “Türk dizi tarihinin miladı” tanımlaması yapıldı. Aslında Başkomiser Behzat’ın öyküsü, yazar Emrah Serbes’in “Her Temas İz Bırakır” ve “Son Hafriyat” adlı polisiye romanları ile başladı. Serbes’in romanlarını takip edenlerin diziden yıllar önce tanıştıkları Behzat Ç., Erdal Beşikçioğlu’nun performansı ile bir araya gelince; Ankara polisiyesi, tüm Türkiye’yi etkisi altına almaya başladı. Başkentin dört bir yanını ekrana taşıyan dizinin bilinirliği 38. bölüm ile zirveye ulaştı. Sezon finaline dek diziyi hiç izlememiş olanlar dahi, finali izledikten sonra bilgisayarları başında eski bölümleri de izlemeye koyuldu. Sırları ilk bölümlerden itibaren verilmeye başlanan fakat kimsenin tahmin edemediği final bölümü izleyiciyi öylesine etkiledi ki internet forumlarında ve sosyal paylaşım ağlarında günlerce konuşuldu.

Başkomiser beyaz perdede
Televizyon izlemeyi reddedenleri dahi ekran başına çeken Başkomiser Behzat, yeni sezona beyaz perdeden “merhaba” diyeceğini duyurmuştu. Yaklaşık bir ay önce “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm” adlı filmin 28 Ekim’de gösterime gireceğinin duyurulmasıyla dizi hayranlarını saran heyecan, hala tazeliğini koruyor. Filmin yapımcıları da gösterim tarihini bekleyen izleyicileri habersiz bırakmıyor. Facebook ve Twitter üzerinden paylaşılan film afişleri ve set fotoğraflarıyla birlikte Behzat Ç. hayranları, 28 Ekim için geri sayıyor. Dizi kadrosunu beyaz perdeye taşıyacak aynı zamanda Cansu Dere ve Hakan Boyav’ın da rol alacağı sinema filminin fragmanı ise henüz yayınlanmadı.

Ya müzikler?
Behzat Ç.’de kullanılan müzikler de diziseverlerin ilgiyle takip ettiği bir başka ayrıntı. Yıllar önce SSK İşhanı’ndaki Baraka’da da sahne alan Pilli Bebek, dizi aracılığıyla dinleyici kitlesini bir hayli artırdı. Behzat Ç.’nin 30. bölümünün sonunda dinleyenleri alıp başka diyarlara götüren Vega’nın “İz Bırakanlar Unutulmaz” adlı parçası da internette en çok aranılanların arasına girmişti. Dizi fanatikleri şimdilerde, henüz fragmanı yayınlanmayan Seni Kalbime Gömdüm’de kullanılacak müzikleri tahmin etmeye çalışıyor. Pilli Bebek parçalarının yanı sıra filme renk katacak diğer müzikler de heyecanla bekleniyor.

Behzat Ç. ve House benzerliği
“Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm” afişi “benzerlik” tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut ve grafik tasarımcı Arda Aktaş’ın ortak çalışması ile ortaya çıkan film afişinin, Amerikan hastane dizisi House’un sezon afişi ile benzerlik göstermesi önce internet ortamının, ardından medyanın popüler konuları arasında yer buldu. Başkomiser Behzat, film afişinde toprağa gömülü halde görülüyor. Bu görüntü, izleyicilerce House afişinde turuncu ilaç kutuları arasındaki dizinin başrol karakteri Dr. House’a benzetildi.

Birası da ‘marka’ oldu
Başkomiser Behzat ve ekibi, sıkça meyhane ve barlarda görülüyor. Oyuncuların içtiği bira ise Ankara’da marka olmuş durumda. Sosyal medyada paylaşılan bu fotoğrafta Behzat Ç. birasının popülerliğini doğruluyor.

2 Eylül 2011 - Cumhuriyet Ankara

Diğer Behzat Ç. yazıları

Hiç yorum yok: