Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

7 Ekim 2011 Cuma

Behzat Ç.'de galaya doğru...

Behzat Ç.'yi beyaz perdeye taşıyacak “Seni Kalbime Gömdüm” adlı sinema filminin izleyici ile buluşmasına sadece günler kaldı. Ardı ardına yayınlanan teaserlarla Behzat Ç fanatiklerinin heyecanı artıyor. Herkesin merak ettiği ise filmin galasının ne zaman, nerede yapılacağı ve gala davetiyelerine nasıl erişileceği. Siz de Behzat komiseri beyaz perdede ilk izleyenlerin arasında yerinizi almak istiyor musunuz? O halde ayrıntılara geçelim. Seni Kalbime Gömdüm filmi için üç farklı kentte gala yapılacak. Gala biletlerine sahip olmanın yolu ise sosyal medyadan geçiyor.

Antalya'da gala sürprizi
Yapımcı Adam Film'den Velhan Çantay, uzun metrajlı Behzat Ç. için 28 Ekim'de Ankara ve İstanbul'da çift gala yapılacağını yaklaşık 20 gün önce Twitter'dan açıklamıştı. Çantay'ın 5 Ekim'deki tweeti de film için Antalya'da yapılacak üçüncü bir galanın habercisi oldu. @behzatcfilm twitter hesabından Antalya galasının tarihinin duyurulmasıyla birlikte film için üç gala yapılacağı kesinleşmiş oldu. Hem de bir sürprizle birlikte. Behzat komiserin Antalyalı takipçileri, 10 Ekim'de Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yapılacak gala ile filmi, vizyona giriş tarihinden iki hafta önce izleme şansına sahip olacak. İstanbullular için gala vakti 24 Ekim. Behzat Ç.'nin son randevusu 26 Ekim'de hemşerileri ile birlikte Ankara'da. Ayrıca Behzat Ç. ekibi 16 Ekim'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Almanya yolcusu. Ekip, dünyanın en prestijli etkinliklerinden biri olan Frankfurt Kitap Fuarı'nda "Türk Edebiyatı'ndan Film Uyarlamaları" başlıklı konferansa katılacak.

Gala davetiyeleri Twitter'da
28 Ekim'i iple çeken Behzat Ç. izleyenleri uzun süredir gala biletlerini nasıl edinebileceklerini öğrenmeye çalışıyordu. Filmin twitter hesabına yöneltilen soruların yanı sıra Google'da yapılan “davetiye” aramalarının sayısı da bir hayli artmıştı. İki gün önce @Behzatcfilm twitter hesabından gelen “behzatvari” açıklamalar bu durumu da netleştirdi. Behzat komiser, sosyal paylaşım ağı Twitter'da 2 bininci takipçisini aradığını duyurdu ve onu bulması ile birlikte gala davetiyesini hediye etti. Bu duruma sitem eden diğer takipçilerin tesellisi de Behzat'ın retweetleri ve “Daha çok davetiye vereceğiz merak etmeyin la..” şeklindeki açıklaması oldu. Filmin Antalya, İstanbul ya da Ankara galalarına katılmak isteyen izleyicilerin davetiye kazanabilmek için Behzat Ç.'yi Twitter'da yakından takip etmeleri gerekiyor.

Teaserlar ve dikkat çekenler!
Seni Kalbime Gömdüm filminin Behzat Ç.'nin yaşamını yitiren kızı Berna ile ilgili olan ilk teaserı, büyük merak uyandırmıştı. Berna'nın ardından filmle ilgili diğer teaserlar da yayınlandı. Behzat Ç. fanatikleri filmle ilgili tüm videoları tekrar tekrar izliyor. Bu arada sinema filmini, televizyon dizisinden farklılaştıran bazı ayrıntılar da teaserlarla birlikte ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz sezon Star TV'de yayınlanan Behzat Ç. - Bir Ankara Polisiyesi, RTÜK denetiminde olduğu için dizi karakterlerinin küfürleri sansürleniyordu. Ayrıca dizinin senaryosuna rehberlik eden Emrah Serbes romanlarındaki Behzat Ç.'yi televizyon ekranlarında sigara içerken göremiyorduk. Teaserlardan, beyaz perdeye yansıyacak Behzat Ç.'nin rahatça küfür edeceğini ve sigarasını hiç söndürmeyeceğini görebiliyoruz. Filmin “Kapsama alanı” adlı teaser'ında GSM firmaları da Behzat komiserden nasibini alıyor. Tüketiciyi yanıltan kapsama alanı içerikli reklamlara anlamlı bir gönderme yapılmış. Behzat Ç. ve ekibi filmde daha iyi bir otosu ve sorgu odasına kavuşmuş.

Behzat Ç. setinden notlar...
- Seni Kalbime Gömdüm'ün tüm çekimleri Ankara'da yapıldı. Başkent dışındaki izleyiciler, sinema filminde yaşadıkları kentleri göremeyecek.
- Filmdeki olaylar yine Emrah Serbes'in Son Hafriyat adlı romanına bağlı gelişiyor.
Film, geçen sezon TV ekranlarındaki Behzat Ç.'de gelişen olaylardan bağımsız seyrediyor.
- Fakat dizinin yeni sezonunda, sinema filmine bağlantılar olacak.
- Filmin Berna ile ilgili ilk teaserında Akbaba ve Behzat Ç.'nin yer aldığı kabus sahnesinde Vosvos'un yanında duran esrarengiz kadın: Cansu Dere.
Aynı teaserın sonunda Berna karakterini canlandıran Hazal Kaya'nın toprak altındaki sahnesi izleyenleri meraklandırmış, Kaya'nın çekimler esnasında strese girmiş olabileceği konuşulmuştu. Fakat Kaya gerçekten yerin altına girmedi. Filmin bu kısmı “green box” olarak adlandırılan teknikle stüdyo ortamında çekildi.

Diğer Behzat Ç. yazıları

Behzat Ç. - Seni Kalbime Gömdüm | Tam Fragman



Behzat Ç. - Seni Kalbime Gömdüm | Tüm Teaserlar









Hiç yorum yok: