Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

12 Ocak 2011 Çarşamba

Twitter'da hareketli profil fotoğrafı


Twitter'da dikkat çekmek ya da takipçilerinizin sinirlerini bozmak için hareketli avatar kullanabilirsiniz. Hareket eden bir görüntü, renk, şekil değiştiren yazılar... Burada yapacaklarınız, hayal gücünüzle sınırlı. Peki sosyal paylaşıma nasıl hareket getireceksiniz?

Twitter, sizin yüklediğiniz profil fotoğrafını otomatik olarak standart boyuta ve formata getiriyor. Bu boyut da 48X48 pixel. Eğer "kendi hareketli resmimi oluştururum" derseniz, kolaylıklar. Hazırcılar için hareketli profil fotoğrafını kısa yoldan üreten bir web sitesi de var. Buraya tıklayarak erişebileceğiniz sitede, bilgisayarınıza bağlı web kameranızla kaydedeceğiniz üç farklı görüntünüz, ardı ardına gelecek şekilde basit bir animasyona dönüştürülüyor. İşlemi tamamladıktan sonra sitenin size vereceği gif uzantılı dosyayı bilgisayarınıza kaydedip ardından Twitter'a yükleyebilirsiniz. Artık sosyal paylaşımda daha hareketlisiniz.

İlgi çekme çabalarınıza katkı sağlamaya çalışıyorum fakat hareketli avatar kullanmaya başlarsanız lütfen benden uzak durun!.. Umarım bu açık, Twitter'ı Facebook'a döndürmez.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yapayım demiştim, son cümlenizi okuyunca "Umarım bu açık, Twitter'ı Facebook'a döndürmez." vazgeçtim. Haklısınız.