Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

28 Temmuz 2011 Perşembe

Twitter'da video paylaşımı nasıl yapılır?

Akıllı telefonları kullanma alışkanlıklarımız sosyal medyadaki davranışlarımıza da yön veriyor. 3G teknolojisi ile her an, her yerde internete erişebiliyoruz. Geçmişte sosyal ağlar üzerinde fotoğraf ve video paylaşımı nispeten zahmetli bir uğraştı. Fakat son dönemde uygulama geliştiricilerin yeni hizmetleriyle “anı paylaşmak” oldukça pratikleşti ve Hilal Cebeci'nin “pampiş”lerine ulaştırdığı görüntülerle de popülerleşti. Gelin, Twitter'da video paylaşımının en kolay yollarına göz atalım.

Fotoğrafın ardından video paylaşımı
Siz de Facebook'taki duvar kirliliğinden rahatsız olup öte yandan da sosyal medyadan vazgeçemeyenlerdenseniz; Mark Zuckerberg'in servet kaynağını çoktan ikinci sıraya itmiş olmalısınız. Henüz Google Plus'ta da ısınma turları atmıyorsanız, adresiniz Twitter. Timeline üzerinde neler olup bittiğini sıkı takip eden kullanıcılar, 140 karakterlik iletilerin içine gizlenmiş fotoğraf ve videoları seçerek izlemeyi daha keyifli buluyor. Siz de Twitvid uygulaması ile videolar paylaşıp, Twitter'daki takipçi saynızı artırabilirsiniz. Twitter'ın uygulama geliştiricilerinden Twitpic, video paylaşımına olanak tanıyacağını geçtiğimiz şubat'ta duyurmuştu. Bu süreçte video yüklemeleri için Twitvid adlı sitesini de hizmete sunan platform, bilgisayarınızdan, iPhone, Android işletim sistemli telefon ya da iPad'inizden video paylaşmanıza olanak tanıyor.

Bilgisayarınızdaki videoyu Twitter'da paylaşın
Twitpic.com'a erişip Twitter'daki kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaparak fotoğraf paylaşımı yapabileceğinizi biliyorsunuz. Twitvid'in de çalışma mantığı aynı. Twitvid.com adresine ilk girişinizde sistemin twitter hesabınız ile bağlantı kurmasına izin veriyorsunuz. Sağ üstteki mavi renkli “Upload photo or video” butonuna tıkladığınızda sistem, sizden twitter kullanıcı adı ve şifrenizi istiyor. Yaptığınız girişin ardından Twitter'da video paylaşma hazırsınız. Yine aynı butona tıklayarak, bilgisayarınızda bulunan videoyu seçiyorsunuz. Bu esnada videonuzla birlikte paylaşacağınız iletinizi de yazabilirsiniz. Uygulama aynı zamanda web kameranız ile o anda video kaydetmenizi de sağlıyor.

iPhone videolarınız da Twitter'daki yerini alsın
Eğer iPhone'unuzla kaydettiğiniz videoları Twitter'da paylaşmak istiyorsanız bunun için iki alternatife sahipsiniz. iPhone Application Center'dan indirdiğiniz ücretsiz Twitter uygulamasında yeni bir tweet yazarken orta sekmeden bir kamera ikonu göreceksiniz. İkona tıkladığınızda karşınıza “Take Photo or Video” ve “Choose from Library” seçenekleri çıkacak. Önceden kaydettiğiniz videoları paylaşmak için ikinci seçeneği kullanacaksınız. İlk seçenek ise o anda yeni bir video kaydetmeniz için iPhone'un kamerasını aktif hale getiriyor.

Twitvid'in iPhone uygulaması olduğunu biliyor muydunuz?
Twitter'a video yükleme işlemini, iPhone Application Center'dan yine ücretsiz edinebileceğiniz Twitvid uygulaması aracılığıyla da gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamayı iPhone'unuza kurduktan sonra ilk açılışta sizden Twitter kullanıcı adı ve şifrenizi isteyecek ve ardından kullanılabilir hale gelecek. Ana ekrandaki “Take Photo” seçeneği ile fotoğraf çekebilir, “Take Video” ile video kaydedebilir ve “Select from Library” butonu ile daha iPhone'unuzda yer alan fotoğraf ve videoları Twitter'da paylaşabilirsiniz.

Twitter videolarından şikayetçi misiniz?
Dünyada video paylaşımına öncülük eden Youtube ve ardından gelen Facebook, sistemleri üzerinde yayınlanan videolar nedeniyle zaman zaman sorunlar yaşıyor. Kullanıcılarca gönderilen videoların yetişkinlere yönelik içerikte olması, şiddet, tehdit, küfür ve hakaret içermesi bu sorunlardan başlıacaları. Bir de telif hakları problemi var. Twitvid üzerinde paylaşılmış herhangi bir video sizi rahatsız ediyorsa ya da videonun telif haklarına sahipseniz, sorununuzla ilgili support@twitvid.com adresinden iletişime geçebilirsiniz. İyi paylaşımlar.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba twitvid programını indirdim hesaba bağlamak istedim ama hata veriyor bi bilginiz var mı bu konu hakkında