Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

26 Aralık 2010 Pazar

Elif Kaya - Bu sese dikkat!


Bilen bilir, öyle pop müzik meraklısı falan değilim. Lakin bahsedeceğim isim bu aralar çıkışını popçuların arasından sıyrılarak yapacak gibi görünüyor. Mütemadiyen kulağıma gelen, kim olduğunu merak ettiren ipeksi sesi, geçtiğimiz akşam gittiğim bir konserde tesadüfen buldum. İnternet forumlarında aranan ama adı pek bilinmeyen o ses: Elif Kaya.

Yaz aylarında radyolarda, eğlence merkezlerinde bolca çalınan bir Serdar Ortaç parçasının girişinde duydum ilk önce. Aslında Serdar Ortaç ve türevlerinden hiç hazzetmem fakat kendisinin Mikrop adlı parçasının girişinde hoş bir nakarat dönüyor. Otomobilde denk geldiğinde bu bölümü dinleyip, hemen ardından frekans değiştirme alışkanlığı edindim. Şöyle ki ekşi sözlükte “en güzel kısmı serdar ortaç'ın söylemediği kısımlar olan serdar ortaç parçası...” şeklinde bir entry bulunuyor. Bu nakaratı kimin söylediğini merak ederken geçtiğimiz akşam Hande Yener'in Ankara konserinde o sesi sahnede duydum. Konser öncesi müzisyenlerle birlikte vokalist de sound check yapıyordu. İşte tam o esnada Elif Kaya, Mikrop parçasının girişindeki nakaratı mırıldandı. Bilinçli ya da bilinçsiz, bu davranışıyla orada bulunanların birçoğuna “Aaaaa” dedirtti. Millet birbirine “Bu, o mu yahu?” diye sormaya başladı. Kendisi, Mikrop'a can olmuş ama mütevaziliğini koruyor, büyük katkısından “küçük bir vokalle renk vermek” şeklinde bahsediyor. Aslında bu nakarat bir alıntı. Bulgar popçu Andrea'nın İzlaji me parçası da aynı nakaratla başlıyor. Elif Kaya'nın seslendirdiği orjinalinden daha iyi olmuş. Buradan orjinalini buradan da Elif Kaya'yı dinleyebilirsiniz.

Dinleyici nezdinde en bilinen parça olduğu için Mikrop'un üzerinde bu kadar duruyorum. Elif Kaya'nın çalışmaları sadece Serdar Ortaç'a verdiği katkıyla sınırlı değil. En son Hande Yener'in vokalisti olarak sahnede izledik. Konser öncesi yaptığı solo “Keşke Hande Yener biraz daha gecikse” dedirtti doğrusu. Öte yandan Kaya, Mustafa Sandal ile Var mısın Yok musun parçasında düet yapıyor. Buradan dinleyebilirsiniz. Kendisine ait Olmuyor denedim adlı eser de muazzam. Buradan dinlenebilir. Dinlendirici sesi, alıp başka biryerlere götürüyor. Tanımlamak güç. Sahne performasına gelince. Henüz bir kez izledim ama “Konserde en çok eğlenen oydu” diyebilirim. Ayrıca Upside Bebek'te sahne alıyormuş. Fırsat bulup Kaya'nın 90'lar Pop gecesini izlemek gerek.

Son tahlilde Elif Kaya, yakında kendi besteleriyle bir albüm çıkaracağının sinyallerini veriyor. Elif bu sesle, müthiş bir albüm ortaya koyacaktır. Bekliyoruz.

1 yorum:

alperencinci.net dedi ki...

Bu gece hande yener konserinde Uşak'ta kendisinden ve sesinden cok etkilendiğimi belirtmek istiyorum hakikaten cok iyi bir ses.