Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

10 Şubat 2011 Perşembe

Twitter'da video paylaşımı başladı

Twitter kullanıcıları için önemli araçlardan biri olan Twitpic, 140 karakterlik tweetlerin içerisine video eklemenize olanak tanıyan yeni hizmetini duyurdu. Twitpic aracılığıyla paylaşılan videolar Timeline üzerinde yer alan ilgili tweet'e tıklandığında sayfanın sağında açılan bölümde izlenebilecek. Twitpic bugüne kadar Twitter kullanıcılarının fotoğraf eklemek için kullandıkları bir araçtı. Artık daha fazlası...

Twitter'a nasıl video eklenir?
Twitpic'i kullanmak için, Twitter hesabınızdan ayrı yeni bir hesap oluşturmanıza gerek yok. Twitter kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapacağınız Twitpic.com adresinde 'Upload Photo or Video' bağlantısına tıklayarak açılan bölümden videonuzu seçip, yüklüyorsunuz. Alttaki bölüme de tweetinizi yazıp, videonuzu takipçilerinizle hızlıca paylaşabiliyorsunuz.

Twitter'da fotoğraf ve videonun önemi
Video ve fotoğraf gibi multimedya içeriklerinin Twitter'da paylaşımı, sosyal paylaşım ağını yurttaş gazeteciliği için önemli bir araç haline getirdi. Gazetelerin sosyal medya editörleri, mesailerinin büyük bölümünü Twitter üzerinde arama yaparak haber değeri olan fotoğraf ve videolar bulmaya harcıyor. Siz de tanık olduğunuz olayların görüntülerini cep telefonunuz aracılığıyla dakikalar içerisinde Twitter'a yükleyip tüm dünyaya ulaştırabilirsiniz. Mayıs 2010'da Times Meydanı'nın tahliye edilmesi, Ocak 2010'da Haiti'de yaşanan deprem ve son olarak Mısır'daki muhaliflerin protesto gösterilerine ilişkin çok sayıda görüntü Twitter aracılığıyla sınırlar ötesine ulaştı. Yoksa siz hala cep telefonlarınızı hatıra fotoğrafı çekmek için mi kullanıyorsunuz? Şimdi şahit olduğunuz gelişmeleri dünyayla paylaşma sırası sizde.

Hiç yorum yok: