Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Internet Explorer kullananlar gerizekalı mı?

Sörf yaparken kullandığımız internet tarayıcıları ile zeka seviyemiz arasında bir bağlantı var mıdır? Sorunun yanıtını merak edenler, Kanadalı AptiQuant adlı şirketin yaptığı araştırmanın sonuçlarını bir hayli ilginç bulacak. 16 yaşından büyük, 101 bin 236 kişiye uygulanan IQ testlerinden çıkan ve Internet Explorer kullanıcılarını üzecek araştırma bulgularına bir bakalım. Büyük ihtimalle internet tarayıcınızı değiştirmeyi düşüneceksiniz. Sizi, kullanabileceğiniz diğer yazılımlara yönlendirecek linker de yazının sonunda!

Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?
AptiQuant'ın açıkladığı sonuçlara göre Microsoft'un yazılımı Internet Explorer 6'yı tercih eden internet kullanıcılarının IQ'su zor da olsa 80'e ulaşıyor. En zeki kullanıcılar ise 120 ortalama ile Opera ve Camino'da sörf yapanlar. Firefox ve Chrome kullanıcılarının ortalama IQ'su da 110 civarında. Bu sonuçların ardından Internet Explorer 6 kullanıcılarının alay konusu olmaktan kaçamayacakları bir gerçek.

Güncelleme isteksizliği
Aslında araştırma sonucunda IQ düzeyi düşük çıkan kullanıcıların dikkat edilmesi gereken ortak özelliği, yeniliğe kapalı olmaları. Firefox, Chrome, Opera gibi yeni internet tarayıcılarını kullanmaya başlamak bir yana; bilgisayarlarındaki mevcut yazılımlarını güncelleme konusunda dahi hiçbir çaba göstermiyorlar. Sonuçlara tersinden bakınca da yüksek IQ aralığında yer alan kullanıcıların, yeni yazılımları korkmadan denedikleri, girişken davrandıkları ortaya çıkıyor.

Kampanyayı dahi umursamadılar
Geçtiğimiz mart ayında Microsoft, Internet Explorer 6 kullanıcılarını, bu alışkanlıklarından vazgeçirmek için bir kampanya başlattı fakat kullanıcılar, IQ seviyelerinin de etkisiyle bu yazılımı kullanmayı sürdürdüler. Son araştırma ile ortaya çıkan tablo gösteriyor ki Microsoft'un, dünyanın en nefret edilen tarayıcısı ünvanına sahip İnternet Explorer 6'dan bir an önce kurtulması gerekiyor. Eğer siz de IE6 kullanıcıları arasındaysanız bir an evvel yeni bir yazılım edinin. Keza istatistiklere göre bu bloğu ziyaret edenlerin yüzden 41'i Internet Explorer kullanıyor.

Tarayıcınızı değişitirmenin vakti gelmiş!
- Firefox
- Chrome
- Opera

Hiç yorum yok: