Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

30 Ağustos 2012 Perşembe

Pepper’ın çığlığı İngiltere’den yükseliyor


İngiltere müzik piyasası bugünlerde Londra sokaklarından çıkıp, okyanus ötesinin rap yıldızlarına rakip olmayı başaran siyahi rapçi Dizzee Rascal’ın elinden tuttuğu Pepper’ı konuşuyor. 2010’da Sky1’de yayınlanan “Must be the Music” adlı pop yetenek yarışmasına katılan 23 yaşındaki Katie Pepper, aynı yarışmada jüri üyesi olan siyahi rap starı Dizzee Rascal’ın dikkatini çekti. Müzik eleştirmenleri ilk etapta Pepper’i kayırdığı gerekçesiyle Rascal’ı eleştirse de ikilinin 2012 Londra Olimpiyatları için seslendirdiği Scream adlı parça rüzgarı tersine çevirdi.


 Yarışma ile başlayan öykü

1987’de Manchester’da doğan Katie Pepper, gençlik yıllarını İngiltere’nin sevimli sahil kenti Bournemouth’ta geçirdi. 23 yaşına geldiğinde sesini duyurmak isteyen Pepper, arkadaşı Emma Alkazraji ile birlikte Sky1’de yayınlanan “Must be the Music” adlı pop yetenek yarışmasına katıldı. “Pepper & Piano” adıyla sahnede “You Took My Heart” adlı parçayı seslendiren ekibi pür dikkat izleyen jüri üyeleri arasında rapçi Dizzee Rascal da bulunuyordu. Katie Pepper, “Must be the Music”in finalinde arkadaşı Emma Alkazraji ile “One of These Days”i seslendirdi fakat ikili, istediği birinciliği elde edemedi.

Yeni bir sayfa açılıyor

Finalde başarısız olup yarışma sayfasını kapatan Pepper için aslında yeni bir sayfa açılıyordu. Yarışmanın jüri üyesi rapçi Dizzee Rascal, Pepper’a destek olma kararı aldı. Hikayenin gelişimi farklı olsa da Rascal’ın Pepper’a yaptığı iyilik, Usher’ın Justin Bieber’a verdiği desteğe benziyor. Rascal önce Pepper’ın kendi yapım şirketinin etiketi altında çalışacağını duyurdu ve ardından genç yıldız için çalışmaya başlandı. Mart 2012’de Pepper’ın ilk akustik performans videosunun tanıtımı yapıldı. “Higher” adlı parça, sadece bir ön adımdı.

Eleştrilere en iyi yanıt

2012 temmuz ayının son günlerinde Dizzee Rascal ve Pepper düeti “Scream” duyulmaya başlandığında, müzik severler birbirlerine “Kim bu Pepper?” sorusunu sormaya başladı. 2012 Londra Olimpiyatları'na hazırlanan parçalardan biri olan “Scream”i dinlemek için 26 Temmuz akşamı Londra’nın göbeğindeki Hyde Park’ta 65 bin kişi platformun karşısına geçti. Dünyanın izlediği Olimpiyat Açılış Seremonisi’nin bir parçası olan konser ile Dizzee Rascal, Pepper’a desteğini eleştirenlere iyi bir yanıt vermiş oldu. Çıkış yaptığı topraklardan şöhreti yeni yakalayan aynı zamanda Adele’e de benzetilen Pepper’ın bundan sonra üreteceği işler ses getireceğe benziyor.


VİDEOLARLA PEPPER



Dizzee Rascal ve Pepper düeti - Scream

Pepper'in akustik performansı - Higher

Pepper, Must be the Music finalinde...

Hiç yorum yok: