Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

9 Kasım 2011 Çarşamba

Siri, iPhone 4 ve 3GS'e geliyor mu?

Apple'ın son akıllı telefonu iPhone 4S ile birlikte kullanıma sunduğu ses asistanı "Siri", kullanıcılara iPhone'ları ile karşılıklı sohbet etme olanağı tanıyor. iPhone 3GS ve 4 kullanıcıları 12 Ekim'de yayınlanan iOS 5 ile Siri olanaklarına erişmeyi bekliyordu. Fakat Apple, iOS 5'in ilk sürümünde alt modellere Siri kullanma şansı tanımadı. Eski model sahiplerinin beklentisi sürerken Apple geliştiricisi Michael Steeber'den bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar:

iPhone 4'e ücretli Siri
Steeber'in blogundan yaptığı açıklamaya göre, Siri, dördüncü nesil iPhone ve iPodlar için ücretsiz kullanıma sunulmayacak. Fakat cihazlarında Siri kullanmak isteyen iPhone 4 kullanıcıları için bir çözüm yolu var. 19.99 dolar ödeyerek cihazlarına indirecekleri özel "iOS 5.0.1" güncellemesi iPhone 4 sahiplerine Siri'yi getirecek.

4S ayrılacağı
Apple, bu yolla iPhone 4S satın alan kullanıcılara, ödedikleri rakama karşılık bir ayrıcalık sunmak istiyor. Geliştiriciler, gelecekte bu konudaki fikrini değiştirebilir fakat şimdilik sadece 4S sahipleri Siri'den faydalanabilecek. iPhone 3GS kullanıcıları için ise olumlu bir Siri haberi yok.

Hiç yorum yok: