Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

7 Kasım 2011 Pazartesi

Bloggerlar Bilkom için klavye başında

Türkiye'de hala bir kesim "neden blog tutayım ki?" sorusunu tekrarlarken, bloggerları yazmaya teşvik eden nitelikli etkinlikler sayıca artıyor. Mevsim kışa dönüyor. Bloggerların klavyeleri ile birlikte geçirecekleri zaman çoğalacak. Tam da bu dönemde Bilkom'un TÜYAP Kitap Fuarı'nda açacağı "Blogger Café" dijital yaşamın klavye erbablarını yeni bir mücadelede karşı karşıya getiriyor. Bilkom'un "Bizler Yazarız, Nerede Olsa Yazarız!" sloganı ile bloggerları davet etttiği yarışmanın ayrıntıları şöyle:

Nasıl katılacaksınız?
Bilkom'un yarışmasına katılmak isteyen yeni nesil yazalar, www.facebook.com/bilkom adresinde yer alan başvuru formunu dolduracak. Burada bloggerlardan "Sizin için 'yazmak' ne anlama geliyor", "favori yazarınız", "favori blog yazarınız" gibi soruların yanıtlamaları isteniyor. Başvurusunu tamamlayan yazarlar, 12 – 20 Kasım 2011 tarihleri arasında Bilkom'un belirlediği konu başlıkları hakkında klavyelerini konuşturacak. Dileyen bloggerlar yazılarını, TÜYAP Kitap Fuarı’ndaki Blogger Cafe’ye gidip, burada kendilerine verilen Mac ve iPad’lerde yazabilecek. Fuar'daki etkinliğe katılamayan bloggerların yazıları da yarışmaya kabul edilecek. Tüm yazılar blog.bilkom.com.tr adresinde yayımlanacak.

Hangi konuda yazacaksınız?
Yarışmada "klavyenin efendisi" olabilmek için, Bilkom'un belirlediği üç ayrı konu başlığı hakkında yazmak gerekiyor. Bloggerların hayal gücüne katkıda bulunacak, tartışmalı konulara yeni bakış açıları getirecek başlıklar ise şöyle:
- Dostoyevski gibi bir yazar blog tutar ya da tweet atar mıydı?
- Blog’u olan konuşuyor! Herkesin blog yazabilmesi iyi bir şey mi, kötü mü?
- Ellerine mürekkep lekesi bulaşmadan yazı yazan yazar, gerçekten de çocukluğunda dizi yarılmadan büyüyen insan gibi midir?

İki neslin buluşması
TÜYAP Kitap Fuarı'ndaki Blogger Café'ye konuk olan dijital yazarlar, geleneksel öncülleri ile bir araya gelecek. Blogger Café, yazar ziyaretleri ile yazın dünyasının iki farklı kuşağının aynı mekânda buluşmasına tanıklık edecek. Cafeye gelen bloggerları ödüller bekliyor. Ayrıca 20 Kasım'da sona erecek etkinlikte Bilkom'un sitesinde yayımlanan yazılar büyük ödülün sahibi olabilmek için mücadele edecek. Yarışma, yazma tutkusu olan herkese açık.

Hiç yorum yok: