Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

11 Kasım 2011 Cuma

Fotoğraf profesyonellerine açık davet

Katılımcılarından biri olduğum ve 19 Kasım'da Ankara'da açılışını yapacağımız iPhoneography sergisi için fotoğraf profesyonellerine şöyle bir çağrı yapıyoruz:

10 santimetrekarelik öykülerimiz var...

Tarihteki ilk karenin kayıt edildiği andan bugüne fotoğraf alanı milyonlarca değişime tanıklık etti. Tekerlekli aksamlarla yerinden hareket ettirilebilen kameralarla çıkılan uzun yolda teknolojik gelişmeler, diğer alanlara oranla fotoğrafçılığa daha fazla katkı sağladı. Bugün cebimizde taşıdığımız akıllı telefonlar, zaman ve mekan sınırı gözetmeksizin minik kareler kaydetmemize olanak tanıyor.

Ulaştığımız evrede, ABD'de doğup Avrupa üzerinden Türkiye'ye ulaşan iPhoneography akımını, Türkiye'de temsil etme misyonunu üstlendik. Ceplerimizdeki akıllı telefonlar ile çektiğimiz ve bu cihazlar üzerindeki uygulamalar aracılığıyla işlediğimiz fotoğrafları, 'iPhoneography akımının mütevazi eserleri' şeklinde tanımlıyoruz.

İphoneographyTR adı altında kurumsallaşan grubumuz, dünyanın dört bir yanında kaydedilen minik kareler ile Türkiye'nin ilk iPhoneograpy sergisini Ekim ayının ilk günlerinde Ankara'da açtı. “Soru işaretleri” arasında başlayan hazırlık süreci ve sergi öncesindeki tatlı heyecanımız, açılışın ardından keyifli bir mutluluğa dönüştü. Farklı kanallardan bilgilenip, sergiyi ziyarete gelen yüzlerce konuk ve medyanın gösterdiği yoğun ilgi, ikinci sergi konusunda bizleri cesaretlendirdi.

Şimdi yeni bakış açıları ve karelerle, ikinci kez fotoğrafseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz. 22 farklı gözün, dünyayı iPhone ekranına nasıl sığdırdığını hep birlikte göreceğiz. 10 santimetrekarelik öykülerimizi Ankara ile buluşturacağımız sergimizin açılışında siz fotoğraf profesyonellerini de aramızda görmek, bizleri onurlandıracak.

19 Kasım 2011 Cumartesi
günü, saat 16.30'da SushiCo, Attar Sokak, Gaziosmanpaşa - Ankara adresinde gerçekleşecek sergi açılışımızı onurlandırmanız dileğiyle.

Fotoğraf: Cem Aydın

Hiç yorum yok: