Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

11 Kasım 2011 Cuma

İlk kablosuz iOS güncellemesi geldi! (5.0.1)

Apple, iOS 5 işletim sisteminin ilk güncellemesini kullanıma sundu. iOS 5'e geçen iPhone kullanıcılaır haftalardır cihazlarının pil ömrünün azaldığından şikayet ediyordu. İOS'un yeni versiyonu 5.0.1 bu yönüyle iPhone kullanıcıları için hayati öneme sahip. Öte yandan Apple, 5.0.1 güncellemesi ile farklı bir uygulamanın da ilk denemesini yapıyor. Yazılımın yeni versiyonu, cihazı iTunes'a bağlamadan indirilip, kurulabiliyor. Peki nasıl?

Güncellemeye nasıl erişirim?
İOS 5 işletim sistemi ile çalışan iPhone'a 5.0.1'e yükseltmek için bir kablosuz internet ağına bağlı olmanız gerekiyor. Güncelleme 3G bağlantı ile gerçekleştirilemiyor. Ayrıca cihazın pil ömrünün yüzde 50'den fazla olması ya da bir enerji kaynağına bağlanması gerekiyor. Pil yüzdesi, 50'nin altında olan cihazlarda güncelleme başlatılamıyor. Ekranınızda beliren uyarı güncellemeyi gerçekleştirmenize izin vermiyor.

Nasıl güncellerim?
İphone'un Ayarlar uygulamasından Genel > Yazılım Güncelleme menüsüne dokunduğunuzda iOS 5 güncellemesiyle karşılaşıyorsunuz. Buradan yükleme seçeneğine dokunarak ilerleyebilirsiniz. Yazılım cihazınıza indirildikten sonra iPhone'un geleneksel iTunes yönteminde olduğu gibi yeniden başlatılması gerekiyor. İOS 5.0.1'e yükselttiğiniz iPhone'un pil ömrü uzayacak. Öte yandan aynı güncelleme işletmini iTunes üzerinden yapmak isteyen kullanıcılar, kurulum dosyaları arasındaki boyut farkına takılabilir. Kablosuz kurulum dosyası, iTunes üzerinden gelen kurulum dosyasının yüzde 10'u kadar. İkisi arasında hiçbir işlevsel farklılık yok. Apple, iki dosyanın da aynı içeriğe sahip olduğu doğruladı. Dosyanın küçük olma sebebi, güncellemeyi iPhoneları üzerinden alan kullanıcıların işini hızlandırmak.

Hiç yorum yok: