Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

26 Ekim 2011 Çarşamba

Instagram kullanıcıları bunu merak ediyor!

iPhone ile fotoğraf çekmeyi keyifli hale getiren ve görselleştiren uygulamaların kullanımı her geçen gün artıyor. Küçük rakamlara satın alınabilenlerin yanı sıra çok sayıda ücretsiz uygulama var. iPhoneography akımına büyük katkı veren Instagram, bu uygulamalar arasında en popüleri. Kullanıcı dostu arayüzüne karşın Instagram'ın bazı ayrıntıları, saç baş yoldurabiliyor. Örneğin paylaştığınız fotoğrafı görünür kılmak için kullandığınız etiketler zaman zaman görünmeyebiliyor. Aslında bu sorunun sebebi ve çözümü çok basit.

Sorun güncellemeden mi kaynaklanıyor?
Geçtiğimiz günlerde Instagram, paylaşmak istediğim bir fotoğrafa yazdığım etiketleri defalarca yok etti. Tüm denemelerim başarısız oldu. Önce, uygulamayı yeni güncellediğim için sorunun versiyon üzerindeki bir bug'tan kaynaklanıyor olabileceğini düşündüm. Web üzerinden yaptığım denemeler de başarısız oldu.

Instagram'da yasaklı etiket!
Fotoğrafı yüklerken etiket yazmak için kullanılan "Caption" bölümünde sorun olduğunu düşünüp, etiketlerimi "comment" şeklinde yüklemeyi denedim. Bu da sorunu çözmeyince yazdığım etikerlerden birinin yasaklı olabileceği aklıma geldi. Eleyerek giriş yaptığımda sorunun kaynağı ortaya çıktı. "The" ile başlayan bir etiket nedeniyle diğerleri de engelleniyordu. Instagram'da başlangıcında "the" bulunan etiketlerin girişine izin verilmiyor. Onunla birlikte diğer etiketler de siliniyor. Benzer bir sorun yaşamamak için kullandığınız fotoğraf etiketlerinde "the" olmayacak. Ayrıca bir fotoğrafta en fazla 30 etiket kullanabiliyorsunuz.

Yorumlar nasıl silinir?
Instagram'da kendi fotoğraflarınıza eklediğiniz ya da sizin fotoğrafınıza eklenilen yorumların nasıl silineceği yeni başlayanlar için karışık bir süreç.

1- Kendi yorumunuzu silmek istediğinizde, önce fotoğrafın altındaki "comment" butonuna tıklıyorsunuz. Yeni ileti yazma bölümünün üstünde eski yorumları görüyorsunuz. Kendinize ait olanları silmeniz gerekiyorsa, soldan sağa bir parmak hareketi "delete" butonunu gösterecek. Kolayca silebilirsiniz.

2- Diğerlerinin sizin fotoğraflarınıza yaptığı yorumları silmek isterseniz; yine "comment" butonuna dokunup ekranın sağ üst köşesinde beliren "çark" simgesini kullanacaksınız.

3- Yorumların sağında gözüken kırmızı yuvarlaklara tıkladığınızda solda "delete" butonu beliriyor.

Hiç yorum yok: