Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

2 Ekim 2011 Pazar

Dev: MySpace'ten parlayan star

Gerçek adı, Devin Star Tailes... Herkes onu “Dev” olarak biliyor. Biten ilişkisi, ünlü olma öyküsünün başlangıcı oldu. Eski erkek arkadaşının yeni sevgilisine beslediği olumsuz duyguları, Amy Winehouse'un bir parçasına yaptığı yeni düzenleme ile ifade etmek istedi. Arkadaşları da boş durmadı ve bu kaydı MySpace'de yayınladı. Sürecin sonunda Dev, keşfedilmekle kalmadı, elektronik müziğin son iki yılına damgasını vurdu. 2011 yazının en popülerlerinden “In the dark” ve bir önceki yaz listeleri sallayan “Like a G6” Dev'i “devleştiren” parçaların sadece ikisi. 1989 doğumlu genç starın yaklaşık üç yıllık müzik kariyerine neler sığdırdığına ve hakkında konuşulanlara şöyle bir bakalım.

Dev kime benziyor?
Dev'in son dönemin starları arasında benzetilmediği isim yok gibi. Lady Gaga, Kesha ve geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Amy Winehouse ile benzerlikleri müzikseverler arasında tatlı sert bir tartışmaya dönümüş durumda. Dev'in hayranları ile diğerleri arasında internet alemindeki tartışmalar, zaman zaman hararetleniyor. Dev ise bunlara aldırmadan kariyerindeki yükselişi sürdürüyor. Amerikan pop dinleyicilerinin atışmalarını uzaktan izlemekle yetiniyor.

“Like a G6” ile “devleşti”
Ünlü müzik yapım grubu The Cataracs, Costa Rica asıllı ailenin kızı Dev'i MySpace'te dinledikten sonra ilk teklifi götürmekte gecikmiyor. Ayağına gelen bu fırsatı değerlendiren Dev, 2009'da The Cataracs ile birlikte “2Nite”ı ortaya çıkarıyor. “2Nite”ın başarısı ile Dev, Los Angeles'a yerleşiyor. 2010, Dev'in altın yılı oluyor. Far East Movement'ın “Fire Wired” albümündeki “Like a G6” parçasına The Cataracs ile birlikte eşlik ediyor. Parçayı ödeme yaparak internetten indiren ve sayıları üç milyonu aşan dinleyiciler, “Devsiz 'Like a G6” olamayacağı görüşünde birleşiyor. Parçanın dünya listelerinde elde ettiği başarı, herkesin kolayca erişemeyeceği cinsten.

Kliplerin Dev'i
Müzik videolarındaki Dev'in tarzı için net bir tanımlama yapmak güç. “Fireball”un videosu dikkat çekici. Mavi ve kırmızı ağırlıklı videoda Bisikletli Dev'in kentiçi seyahatini izliyoruz. Peşinde maskeli adamlar, endişeli bakışlarla ilerliyor. “Booty Bounce” klibinde ise karşımıza, yüzlerce kıyafet değiştiren dört dev birden çıkıyor. “Bass Down Low”da asi bir parti kızı. JLS'a eşlik ettiği “She makes me wanna” videosunda ise Dev'in görüntüsü Amy Winehouse'u andırıyor. Özetle her videoda farklı bir Dev görünüyor.

Yine üst sıralarda
2011'de Dev'in parça parça gelen “The Night The Sun Came Up” adlı albümü, bugün müzik listelerinin üst sıralarını zorluyor. 26 Nisan'da iTunes kullanıcılarıyla buluşan “In the dark”, 2011 yazını hareketlendirdi. 50 Cent ve Kanye West'in de Dev'e eşlik ettiği “In the Dark” versiyonları oldukça keyifli. Karanlığın simsiyah kollarla simgelendiği “In the dark” videosunun ardından Dev, hamile olduğunu açıkladı. Twitter'dan gelen bu ileti ile hayranları Dev'in yeni çalışmalarını beklemeye koyuldu.



Dev Videoları
 








Hiç yorum yok: