Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

1 Ağustos 2011 Pazartesi

iPhone zayıflatıyor!

Diyetisyenlere verdiğiniz tonlarca para, spor salonlarında geçirdiğiniz zorlu saatler, altın çilek ve biber hapı... Bu yaz da forma giremediniz mi? Plaj diyetleri, sık ve az yeme denemeleri, yoğun sportif aktiviteye karşın basküle çıktığınızda kadran yine aynı yerde duruyorsa ; zayıflatma iddiası, cebinizdeki iPhone'da. Akıllı telefonunuzu, arama yapmak ve SMS göndermenin dışında farklı amaçlarla kullanmayı sevenlerdenseniz Calorific adlı iPhone uygulaması, tam size göre. Şimdi iPhone'unuzla yavaş yavaş kilo kaybetmeye başlıyorsunuz.

iPhone ile zayıflama için ilk adım
Eğer Apple'ın iPhone, iPod ya da iPad ürünlerinden birine sahipseniz ya da Android işletim sistemi ile çalışan bir akıllı telefonunuz varsa; öncelikle Calorific adlı ücretsiz uygulamayı cihazınıza yüklüyorsunuz. iPhone kullanıcıları, Ana ekranda yer alan “App Store”un “Search” bölümüne “Calorific” yazarak, uygulamaya kolayca ulaşabilirler. Uygulamanın mantığı, aldığınız kaloriyi saymak üzerine kurulu...

'Cebinizdeki diyetisyen'
Calorific, bir diyetisyen gibi hareket ediyor. Öncelikle uygulama üzerinde kendi profilinizi oluşturuyorsunuz. Cinsiyet, yaş, boy ve kilo bilgilerinizi girmenizin ardından bir haftada kaç kilo vermek istediğinizi seçiyorsunuz. Calorific son olarak günlük aktivite durumunuz hakkında ufak bir bilgiye ihtiyaç duyuyor. Oturarak çalışanların işaretleyeceği “Sedentary” seçeneğinden, ağır işler yapanlara yönelik “Extremely Active” arasında kendinize uygun olanı buluyorsunuz. Böylece vücudunuzun günlük ihtiyaç duyduğu kalori miktarı ortaya çıkmış oluyor.

Yeşil gıdaların önemi
Profilinizi hazırlandıktan sonra Calorific'in veritabanında yer alan yiyeceklerden ve porsiyonlardan seçim yaparak günlük kalori ihtiyacınıza göre bir menü oluşturuyorsunuz. Uygulama, besinleri temelde üç kategoriye ayırıyor. Great, OK ve Bad... Yeşil renkle gösterilen “Great” kategorisinden seçtiğiniz yiyeceklerin porsiyonunu büyük tutabiliyorsunuz. Çünkü kalorileri düşük. Fakat kırmızı renkli “Bad” kategorisinden seçtiğiniz küçük porsiyonlar, yüksek kalorileri ile günlük ihtiyacınızın üzerinde kalori almanıza sebep olabiliyor.

Günlük toplam kaloriye dikkat!
Calorific ile kendinize günlük besin listesi hazırlarken; kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinin yanısıra ara öğünlerinize de gıda seçimi yapabiliyorsunuz. Her öğün için yaptığınız tercihler, günlük kalori kotanızı yavaş yavaş dolduruyor. Calorific ile hazırlayacağınız diyet programını cidden uygulamanız durumunda kendinizin diyetisyeni olabilirsiniz. Henüz birkaç gün önce kullanıma sunulan Calorific uygulaması, zayıflatma konusunda başarılı olabilirse; “kilo kaybettirmek” de iPhone özellikleri arasındaki yerini alacak.

Calorific uygulamasını ücretsiz indirmek için:
- Apple App Store
- Android Market

Hiç yorum yok: