Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

2 Temmuz 2011 Cumartesi

Facebook'a görüntülü sohbet mi geliyor?

Milyonların vazgeçemediği sosyal paylaşım ağı Facebook'un gelecek hafta önemli bir yeniliğe imza atması bekleniyor. Facebook, Skype ile gerçekleştireceği ortak projeyle kullanıcıların görüntülü sohbet etmesine olanak tanıyacak. Yaklaşık iki yıl önce kullanıma sunduğu sohbet özelliği ile üyelerinin MSN kullanımını azaltan Facebook, videolu sohbet ile Microsoft'un anlık ileti yazılımı MSN'i zorlamayı sürdürecek.

Facebook görüntülü sohbet ne zaman başlıyor?
Facebook'un videolu sohbet uygulaması, resmi olarak doğrulanmasa da dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağının Skype ile iş ortaklığı uzun süredir devam ediyor. Skype kullanıcıları, Facebook üzerindeki “Arkadaşlarını bul” bölümünde Skype kullanıcı adları ile arkadaşlarını aratabiliyor. Skype altyapısıyla çalışacak Facebook videolu sohbet için kullanıcıların bilgisayarlarına ekstra bir yazılım yüklemeyip yüklemeyecekleri henüz bilinmiyor. Sosyal medyadaki iddialar doğru çıkarsa Facebook kullanıcıları gelecek hafta görüntülü konuşmaya başlayacak.

Google'a karşı atak mı?
Geçtiğimiz yılın son günlerinde Facebook ve Google arasında yaşanan gerilimin ardından Facebook, kendi e-posta sistemini kurmuş ve Google'ın Gmail hizmetine karşı tavır almıştı. Google'ın gruplara videolu sohbet etme imkanı sağlayan yeni sosyal medya ağı Google+'ı henüz duyurduğu şu günlerde Facebook'un videolu sohbet uygulaması, sosyal medya uzmanlarınca Google'a karşı geliştirilen bir karşı atak olarak değerlendiriliyor.

İşte Facebook'un videolu sohbet uygulaması böyle görünecek.














Kaynak: Mashable

Hiç yorum yok: