Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

16 Ağustos 2011 Salı

Facebook etkinliği hapse gönderdi!

Londra'daki ayaklanmalarının ardından sosyal medyada sansürü tartışmaya başlayan İngiltere'de ilginç bir tutuklama olayı gerçekleşti. Colchester kentinde yaşayan 20 yaşındaki genç, Blackberry Messenger ve Facebook üzerinden organize ettiği bir etkinlik sebebiyle tutuklandı. Gencin tutuklanmasına kadar giden olaylar zinciri, sosyal medyanın yakın gelecekte karşı karşıya kalacağı “büyük gözaltı”nın habercisi...

Tutuklama sebebi: Su savaşı!
Yaz aylarında su tabancaları ile gerçekleştirilen savaşların yeni olmadığı İngiltere'de bu tür aktiviteler için online organizasyonlar yapmak 2008 yılında oldukça popülerdi. Fakat Londra'da yaşanan ayaklanmaların ardından İngiltere'nin içinde bulunduğu durum, sosyal medya üzerinde su savaşı organize etmek isteyen bir genci hapse gönderdi. İngiliz polisinin Guardian gazetesindeki açıklamasına göre: Blackberry Messenger'daki ileti trafiği polisçe izlemiyor. Öte yandan suç ne olursa olsun, onu bulmak için polisin her türlü yöntemi kullanabileceğinin de altı çiziliyor.

Sosyal medya mercek altında!
İngiltere hükümeti, ayaklanmanın organizasyon ayağında sosyal medyanın nasıl bir rol oynadığını araştırıyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook ve Blackberry Messenger'daki ileti trafiğinin kontrol altına alınabileceği açıklanmıştı. Bunun ardından Başbakan David Cameron, Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlarda şüphelilerin ve suçluların mesaj göndermelerini engellemeye yönelik çalışmalar yapıldığından söz etmişti. İngiltere'de sosyal medyaya yönelik sansür önlemlerinin yolda olması ve yaşanan tutuklama olayı, ifade özgürlüğü savunucularını kızdıracak gibi görünüyor.

Hiç yorum yok: