Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Tatili ucuzlatan fırsat sitelerinden seçmeler...

Serin hava ve yağmurla “merhaba” diyen 2011 yazını ortaladık. Türkiye'nin büyük bölümünde hava sıcaklıklarının düşük düşük seyrettiği haziran ayında birçoğumuz tatil havasına giremedi. Ardından temmuzda artan sıcaklık, tatilcileri yollara döktü. Bir de henüz tatil planı yapamayanlar var. Kararsızlık, maddi sorunlar gibi nedenlerle yaz tatili konusunda kafanız karışıksa bu yazıyı sonuna dek okumalısınız. Hiç aklınızda olmayan bir rota için yola düşmeniz an meselesi... Bu arada otobüs ya da uçak rezervasyonunuzu erkenden yaptırmayı unutmayın. Bu yaz herkes tatil yapacak!

Fırsat sitelerinden fırsat yağmuru
Ağustos ayının Ramazan'a denk gelmesiyle çoğu tatilci, yaz planlarını ya erkene aldı ya da vazgeçti. Böylece ağustos, turizmciler için “tesis doldurma yarışı”na dönüştü. Peki bu yarışı takip edip, en iyi fırsatları yakalamanın yolu ne? Uzun süredir bizlere gıda, kişisel bakım gibi alanlarda sundukları indirimlerle tasarruf yaptıran fırsat siteleri, şu günlerde kararsız tatilcilerin imdadına yetişti. Yurtiçi ve yurtdışı turlara katılmak, otellerde konaklamak için öyle fırsatlar sunuyorlar ki tatil paketlerinin fiyatları dip yaptı. Bu indirimlerden yararlanıp, tatilden dönenler büyük oranda memnun. Benim gibi tatilini satın alıp henüz gerçekleştiremeyenler de heyecanla gün saymakta. Fırsatlar her gün değişiyor. Sabah saatlerinde gördüğünüz fırsatı satın almak için fazla vaktiniz yok. Gece 24.00'e kadar satın alma işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Çünkü bu fırsatlar günlük!

Sistem nasıl çalışıyor?
Turizm acentaları ellerindeki hizmetleri, fırsat siteleri üzerinden %50-60'a varan indirimlerle satışa sunuyorlar. Fiyatlardan haberdar olmak için fırsat siteleri ziyaret edebileceğiniz gibi e-posta adresinizle kayıt olarak, indirimlerin her gün size iletilmesini de sağlayabilirsiniz. Size uygun gelen indirimi, site üzerinden satın almanızın ardından e-posta adresinize bir indirim kodu gönderiliyor. Bu kodla seyahat acentasına başvurarak tatiliniz için rezervasyonunuzu yaptırabiliyorsunuz. Bazı sitelerde kredi kartına taksit imkanı da var. Satın alırken sitede yazan şartları iyi okumak gerekli. Örneğin yurtdışı tatil paketlerinin bazılarına otel, yemek, rehberlik hizmetleri dahilken uçak bileti pakette yer almıyor. Tatilinizi geçireceğiniz ülkeye ulaşımınızı kendi olanaklarınızla sağlıyorsunuz. Buna dikkat edilmesi gerekiyor!

Yakındaki uzaklara mı gitsek?
Bulunduğunuz ortamdan uzaklara gitme isteği ağır basıyorsa fırsat siteleri size çok cazip yurtdışı turlar sunuyor. Örneğin Grupfoni'nin bugünkü fırsatlarından biri haftasonuna sığdırabileceğiniz ufak bir Batı Trakya turu. İstanbul'dan otobüsle yola çıkıp, Yunanistan'da Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe, Selanik ve Kavala'yı iki günde ziyaret ediyorsunuz. Bu fırsatı satın aldığınızda şeker, kurban bayramları ve yeni yılda da kullanma şansınız var. Normalde 400 TL olan turun fiyatı Grupfoni'de 238 TL. Kredi kartına da peşin fiyatına 6 taksite bölünüyor.

Doğu Avrupa nasıl olur?
Rusya ile Türkiye arasında vizelerin kalkmasının ardından iki ülke arasındaki trafik bir hayli arttı. Aslında vize uygulaması tamamıyla ortadan kalkmış değil. Sadece vizenizi Rusya'ya giriş yaptığınız gümrük kapısından ücretini ödeyip kolayca alıyorsunuz. Bu da Rusya'nın, vize prosedürleri ile seyahatseverleri canından bezdiren diğer ülkelere oranla daha fazla tercih edilmesini sağlıyor. Grupfoni sizi Rusya'ya da götürüyor. Gidiş-Dönüş uçak bileti ve konaklamanın da dahil olduğu Moskova ve St. Petersburg turu, size Doğu Avrupa'nın büyülü ortamına taşıayacak. Siz de benim gibi St. Petersburg'u görmek için can atıyorsanız şimdi tam sırası. Bu turun fiyatı da 1470 TL. Gidiş - dönüş uçak biletinizin de fiyata dahil olduğunu düşünürseniz, oldukça ekonomik bir rakam.

İspanya'nın başkenti 699 TL
Sıcak kanlı İspanyollarla, onların başkentinde buluşmaya ne dersiniz? Bu fırsat Madrid'te 4 gece 5 gün geçirmenizi sağlıyor. Madrid'teki şaheserleri görmek isteyenlerin kaçırmaması gereken turun fiyatı, ulaşım dahil 699 TL. Bu turda, satın almak isterseniz ekstra fırsatlar da var fakat önerim, Madrid'e gitmeden önce internetten yapacağınız ön araştırmalarla kendinize bir rota çizmeniz ve gruptan bağımsız, başkent sokaklarında kaybolmanız. Hiçbir rehberli tur böyle keyifli olamaz.

Ege'ye, adalardan bakalım mı?
Yunan adalarına vizesiz seyahat etmek de fırsat siteleri ile ucuz ve pratik hale geldi. Kuşadası ve İzmir'den demir alan cruise gemileri, 3 ya da 4 gecelik turlarla sizi Ege'nin maviliklerinde unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor. Mikanos ve Santorini adaları, cruise turlarının popüler duraklarından. Özel izinli turizm acentalarının düzenleyebildiği vizesiz Yunan adaları turlarında en az 6 ay geçerli pasaportunuzun olması yeterli. Pasapotunuzda daha önceden Schengen, ABD veya İngiltere vizelerinden biri varsa işiniz kolaylaşıyor. Bunlar yoksa da acentanız sizden isteyeceği evraklarla Yunan adalarına girişinizde kullanacağınız belgenizi temin ediyor. Geceleri gemide konaklayıp, gündüz farklı Yunan adalarında vakit geçiriyorsunuz. Birkaç günlük cruise turu için 299 TL, oldukça uygun bir rakam.

Yurtiçi tatil fırsatları
Ülkeden uzaklaşmak sizde strese neden oluyorsa ya da pasaport ve vize prosedürleriyle uğraşmak gözünüzü korkutuyorsa tercihiniz yurtiçindeki fırsatlardan yana olabilir. Ege ve Akdeniz kıyılarındaki binlerce tatil mekanından özel fiyat tekliflerini fırsat sitelerinde bulabiliyorsunuz. “Benim tatil yapacak vaktim yok” diyenlerdenseniz, yüzme havuzunda geçireceğiniz bir pazar gününü, fırsat sitelerinden satın almanızı öneririm. Kahvaltı ya da öğle yemeğinin dahil olduğu yüzme havuzu fiyatları yüzde 70'lere varan indirimlerle satılıyor. Örneğin Ankara'da bir pazarınızı yüzme havuzunda sadece 15 TL'ye geçirebilirsiniz. Seçenek çok, tercih sizin. İyi tatiller!

Fırsat sitelerine nasıl erişeceksiniz?
Gıda, kişisel bakım, eğlence, tatil ve seyahat indirimleriyle vazgeçilmezleriniz arasına girecek fırsat sitelerinden bazıları:
- Grupfoni
- Promoskop
- Yakala.co
- Markapon

Hiç yorum yok: