Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

2 Şubat 2011 Çarşamba

Social Media Week İstanbul'da


'Sosyal medya' Siz onu takip ediyor olmasanız da o bir şekilde karşınıza çıkıyor. Basitçe, seçmeni olduğunuz siyasal partinin liderini ya da yaşadığınız kentin belediye başkanını, size bu mecradan ulaşmaya çalışırken görebilirsiniz. Peki son dönemin en popüler iletişim kanalı sosyal medyada neler oluyor? İşte bu sorunun yanıtını bulmak için uluslararası bir etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin adı Social Media Week (SMW). “Yoksa siz de medyasını sosyalleştiremediklerimizden misiniz?” sorusuyla yola çıkan SMW 7 - 11 Şubat tarihleri arasında sekiz ayrı dünya kenti ile birlikte İstanbul'da da sosyal medyacıları bir araya getirecek.

Bilenler, bilmeyenlere anlatacak
Sosyal medyada Facebook ve Twitter ve bloglar gibi başlıca iletişim platformları üzerinden bireyler ya da ticari işletmeler, seslerini tüm dünyaya duyurabiliyor. Bu popüler iletişim mecrasını keşfeden işletmeler, sosyal medya departmanlarını çoktan oluşturdular. SMW de bilenlerin, bilmeyenlere anlatacağı bir paylaşım ortamını yaratacak. Hafta boyunca Facebook, Twitter ve bloglar, 'araç' özellikleri bir kenara bırakılarak, 'amaç' yönüyle masaya yatırılacak. SMW, sosyalleşememekten şikayetçi olan bireyler için kaçırılmaması gereken bir fırsat.

Ücretsiz etkinlikler

SMW, New York, San Fracisco, Roma, Paris, Toronto, Sao Paulo, Londra, Hong Kong ve İstanbul'da aynı tarihlerde gerçekleştirilecek. Haftada medya ve yayıncılıktan politikaya, spordan sanata, hobilerden pazarlamaya kadar farklı konu başlıklarına sosyal medya gözlüğü ile bakılacak. Bilgi Üniversitesi'nin ev sahipliği yapacağı SMW'de Türkiye'nin popüler internet projeleri Zaytung ve Bobiler'in yaratıcıları ile Facebook çalışanları da haftanın son gününde sosyal medyacılar ile buluşacak. SMW'ye katılarak kendinizi sosyalleştimek istiyorsanız, ücretsiz etkinliklere kayıt yaptırmanız gerekiyor. Detaylı bilgi için SMW İstanbul'un web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: