Çatkapı Ankara lezzetleri


Çatkapı – Ankara Lezzetleri

28 Ocak 2008 Pazartesi

Ankara'nın hırsızları peşimi bırakmıyor

Evet Ankara'nın hırsızları ile başım dertte. Bundan 3 yıl önce otomobilimin camını kırarak çantamı çalan şehir eşkiyaları, bir kaç gün önce de plakalarımı söküp götürdü...

Şimdi diyeceksiniz "Yahu senin plakalarını ne yapsın hırsızlar?" İşte sorun da bu. Plakalar ile her şey yapabilirler. Örneğin, plakaları başka bir araca takarak hırsızlık, gasp, cinayet vb. her türlü asayiş olayına karışabilirler, Bu plakalar ile OGS'lerden kaçak geçiş yaparak bana yüklü bir fatura çıkarabilirler ya da plakaları taktıkları araç ile trafikte kusurlu davranışlarda bulunarak, beni, işlemediğim trafik suçlarının muhatabı haline getirebilirler. Benim plakalarım ile bir yayaya çarpıp kaçabilirler. En kötü şey ise çaldıkları bu plakalar ile terör eylemine bile karışabilirler.

Sanırım durumun vahameti ortaya çıkmıştır. Şu anda nereden ne gelecek, başım nasıl belaya girecek diye tetikteyim. Yasal girişimlerimi yapmış, ilgili bildirimlerde bulunmuş olsam da plakalarım ile işlenecek suçlarda emniyet güçlerinin ilk ulaşacağı kişi ben olacağım. Bunun stresi yetiyor zaten...

Başınıza böyle bir olay gelmesini önlemek istiyorsanız. Otomobillerinizin plakalarının tutma aparatlarına güvenmeyin. Plakaları dört ayrı noktada tampon veya kaportanıza sabitleyin ki tereyağından kıl çeker gibi plakanızı alıp gitmesinler. Bu adamlar o kadar korkusuzca çalışıyorlar ki otomobilimin plakasının çalındığı nokta, Ankara Valiliği'ne sadece 250 metre uzaklıkta. 24 saat valiliği koruyan polis bile onları caydıramıyor. Siz siz olun plakalarınıza sahip çıkın. Her şeye rağmen yine plakanız çalındıysa deneyimimi paylaşmak istiyorum. Fark ettiğiniz anda 155 Polis İmdat'ı arayarak durumu izah edin. Telefonunuzu yanıtlayan görevli sizi yönlendirecektir. Ya bir ekip gelip yerinde tespit yapacak ya da sizi karakola davet edeceklerdir. Burada bir Görgü Tespit Tutanağı ve Müşteki Tutanağı düzenlenecektir. Bu tutanakları kesinlikle kaybetmeyin. Çünkü yukarıda yazdığım olumsuzlukların yaşanması halinde sizin suçsuzluğunuzu ispatlayacak olan işte bu tutanaklardır.
Emniyet'ten her ne kadar gerek olmadığı söylense de hukukçuların tavsiyesine uyarak bir ulusal gazetede ".. .. ... numaraları plakalarım çalınmıştır. Geçersizdir." şeklinde ilan yayınlatın. Bu belgeler sizin mağduriyetinizi önlemek için hayati öneme sahip.
Sonra elinizdeki tutanaklar ile Trafik Tescil Birimi'ne giderek aynı plakanızı bir daha bastırabiliyorsunuz. 2008 yılında bu işlemin bedeli 16 YTL. (Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait Atölye'de plaka bastırma bedeli) Yeni plakanızı otomobilinize sıkıca vidaladıktan sonra "İkiz Plaka Yaşam"a hoşgeldiniz. Sizin bilmediğiniz bir yerde, bilmediğiniz bir otomobilde plakalarınızın aynısı dolaşıyor olabilir ya da sizin plakalarınız ile yasa dışı bir girişimde bulunuluyor olabilir.

Aşağıda plaka hırsızlığı ile ilgili 28 Ocak 2008 tarihinde Hürriyet Ankara'da Yalçın Bayer'in ve Sabah Ankara'da Yaşar Önel'in köşelerinde yayınlanan yazımın küpürlerini sizlerle paylaşıyorum.

Aman plakalarınıza dikkat edin.

Hürriyet Ankara - 28 Ocak 2008 - Yalçın Bayer Yanınınızda




Sabah Ankara - 28 Ocak 2008 - Yaşar Abi

Hiç yorum yok: